Het nieuwe dashboard

Via dit blog gaan we stap voor stap door de nieuwe functies van Stalmanager heen en gaan we kijken naar voorbeelden van hoe je de nieuwe functies zelf het beste kunt toepassen. De grootste verandering in de nieuwe Stalmanager is de nieuwe schermindeling en het nieuwe dashboard.

Op het nieuwe dashboard, de homepage van iedere stal, zijn nu in één overzicht alle laatste updates van de stal te zien. Alle belangrijke onderdelen van Stalmanager hebben een eigen kaartje op het dashboard.


Logboek

In het eerste kaartje zijn de laatste berichten van het logboek weergegeven. Hierdoor kun je snel zien of er nog dingen zijn gebeurd sinds je laatste bezoek. Dit is vooral handig als je met meerdere personen op stal samenwerkt. Door op het kaartje te klikken ga direct naar het vertrouwde Stalmanager logboek.


Specialisten

Het onderdeel specialisten is in de vorige versie begonnen als onderdeel van het paardendossier. Hoewel dit onderdeel nog steeds via het paardendossier te bereiken is, heeft het nu ook een eigen plekje op het dashboard gekregen. Stalmanager wordt erg veel gebruikt om afspraken en bezoeken van specialisten vast te leggen. Door de nieuwe plaats op het dashboard zijn de laatste rapportages beter zichtbaar en kun je sneller nieuwe rapportages toevoegen.


Mededelingen

De mededeling zijn van het logboek naar het dashboard verhuisd. Mededelingen van de beheerders van de stal staan nu dus direct op het dashboard en zijn gemakkelijker te bekijken op de pc of telefoon.


Agenda

Via het agendakaartje kun je snel zien wat er vandaag op stal gebeurd. Via de << en >> knopjes kun je snel van dag wisselen om te kijken wat er morgen of overmorgen in de agenda staat. Ook kun je direct een gebeurtenis openen en bewerken vanaf het dashboard.


Voeding

Het voedingsschema toont de eerstvolgende voedingsregels uit het voedingsschema. Via het kaartje kun het volledig voedingsschema openen. Het voedingsschema is nu beter geschikt voor mobiel gebruik en werkt daardoor nog beter als geheugensteuntje bij het klaarzetten van het voer.


Contacten

Via het contactenkaartje kom je in het contactpersonen overzicht. Hier kun je snel contactgegevens van je contactpersonen en leden van je stal terugvinden.

In de komende posts van dit blog zullen we dieper op de verschillende onderdelen ingaan. In de eerstvolgende post beginnen we bij het logboek. Kun je niet wachten? Probeer het dan alvast zelf ;)


Geplaatst op , door .