Van start met het logboekHet eerste kaartje op het dashboard is het logboek. In het kaartje zie je de laatste gebeurtenissen van je stal. Je ziet hier bijvoorbeeld wanneer nieuwe leden zijn aangemeld of wanneer er een wijziging is doorgevoerd aan een voedingsschema van een paard.De automatisch toegevoegde berichten noemen wij systeemberichten, deze berichten worden toegevoegd door het systeem wanneer een gebruiker iets heeft aangepast in het systeem. Door de systeemberichten blijft iedereen op de hoogte en is het dus niet voor iedereen nodig om alle paardendossiers in de gaten te houden.Voorbeelden van berichten die automatisch in het centrale logboek worden opgenomen zijn:
  • Wijzigingen aan het voedingsschema van een paard
  • Metingen van een paard, zoals veranderingen in gewicht of schofthoogte
  • Het toevoegen van een specialistenverslag
  • Wanneer een nieuw lid een uitnodiging heeft geaccepteerd
  • Het toevoegen van een nieuw paard
  • Wanneer de beheerder of eigenaar een nieuwe mededeling heeft toegevoegd
Door deze berichten lijkt het logboek, vooral in het begin, snel vol te lopen. Maar nadat alle leden en paarden zijn toegevoegd valt dit uiteindelijk best mee.


Berichten van stalleden

Om het meeste uit het logboek te halen kunnen de stalleden zelf berichten schrijven in het logboek. Een bericht schrijven doe je door op de knop “Schrijf een bericht” te klikken. Dit kan in het centrale logboek of een logboek van een paard, ieder paard heeft een eigen logboek.

Door regelmaat in het schrijven aan te brengen wordt het steeds gemakkelijker en door het gebruik van categorieën kun je eenvoudig berichten terugvinden.

Zelf maken wij bijvoorbeeld veel gebruik van de categorie Voeding om aan te geven wanneer iemand gevoerd heeft en of er bijzonderheden waren. En als iemand bij ons op stal een wondje heeft ontdekt, wordt deze met een foto onder de categorie Gezondheid in het logboek van het betreffende paard geplaatst. En bij Training geven we aan hoe de training is verlopen en leggen we de voortgang van de training vast.Notificaties

Met behulp van @notificaties kun je een lid van stal in je bericht opnemen. De genoemde persoon krijgt dan direct een notificatie via e-mail en het notificatiescherm.Zoeken in het logboek

Met de zoekfunctie kun je oude berichten doorzoeken. Het is mogelijk om te zoeken op bepaalde termen, zoals hooilevering, kreupel of tandarts. Ook kun je paarden, personen, categorieën en een datumselectie toevoegen om je zoekopdracht nog specifieker te maken. Het is ook mogelijk om systeemberichten te verbergen via de zoekfunctie.

Via het logboek kun je dus berichten, foto's en bestanden delen en op de hoogte blijven van alle gebeurtenissen op stal. Het logboek vormt daarnaast een compleet historisch overzicht van iedere paard afzonderlijk.


Geplaatst op , door .